- 1 orta boy tavuk
- 250 gr tavuk ve ya kuzu ciğeri
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1/2 çay bardağı çamfıstığı
- 1/2 çay bardağı kuşüzümü
- 1 tatlı kaşığı salça, tuz, karabiber, tarçın.
İnce kıyılmış soğanları yağda çevirirken, önce küçük küçük doğranmış ciğerleri, sonra çamfıstıklarını ilave edip kavurmaya devam edin. Yarım saat ılık suda beklettiğiniz pirinçleri de yıkayıp süzerek tencereye koyun. Karabiberi, tarçını, kuşüzümlerini ve iki su bardağı sıcak suyu da ekleyip kısık ateşte pişirin. Hazırlanan iç pilavı, iyice temizlenmiş tavuğun içine doldurun, açık bölümü dikin, tencereye alın ve tavuğun üzerini örtecek kadar su koyun. Suyu kaynadıktan sonra 45 dakika kısık ateşte pişirin. Daha sonra tavuğu, suyunu süzerek fırın tepsisine alın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve salçayı karıştırarak hazırladığınız sosu tavuğun üzerine sürün ve 150-160 derece ısıda 15-20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin. İçpilav üzerine tavuk parçaları koyarak sıcak servis yapın. (tavuk dolması, tavuk suda haşlanadan 1 saatte de pişirilebilir.)
* Kozak kitabından alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder