- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 3-4 adet közlenmiş kırmızı etli biber
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı limon suyu
- 1/4 su bardağı tahin
- 3 diş sarımsak
- pastırma dilimleri
- Çamfıstığı, Tereyağı, Tuz, Kırmızı pul biber (Gerekirse nohudun haşlanma suyundan)
Çamfıstığı, tereyağı ve pul biber dışındaki tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin, kıvamı çok koyu olduysa azar azar nohudun haşlama suyundan ilave edin. Sonra da yayvan bir servis tabağına alın. Tereyağında kavurduğunuz pastırma dilimleri, çamfıstıklarını ve pul biberini hazırladığınız humusun üzerine gezdirin. Ilık olarak servis yapın.
*Kozak kitabından alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder