- 20 adet Kabak çiçeği
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 4-5 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı çamfıstığı
- 2 yemek kaşığı kuşüzümü
- 1 adet limon
- Maydanoz, dereotu, taze nane, tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, şeker
Kabak çiçeklerini içindeki tohumları ayıklayıp yıkayın. Kapanmaması ve kolay doldurulabilmesi için çiçekleri iç içe koyun. Soğanları ince ince doğrayın ve çamfıstığıyla beraber yağda hafif pemmeleşinceye kadar kavurun. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci de ilave edip birkaç kere çevirin. Bu karışıma bir bardak sıcak su koyun ve orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendirdiğiniz bu harcın içine ince kıyılmış yeşillikleri, kuşüzümlerini, baharatları ve bir limonun suyunu ilave edip karıştırın. Hazırlanan içi ile kabak çiçeklerini doldurun. Uç kısımlarını bükerek kapatın ve çiçekleri tencereye dizin. Az miktarda sıcak su ilave ederek 10-15 dakika çiçekler yumuşayana kadar dolmaları pişirin. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin ve çiçek dolmalarını servis tabağına alın.
* Kozak Kitabından alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder