Malzemeler:
- 300 gr minekop fileto
- 50 gr ahtapot
- 50 gr midye içi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gr havuç
- 10 gr kereviz
- 10 gr kereviz sapı
- 20 gr patates
- 20 gr pırasa
- 10 gr çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- tuz, karabiber, su
Minekop balığını fileto derisinin olduğu yüzünden yağda sote edin. Ahtapot ve midyeleri de soteleyin. Diğer yanda sosun tüm malzemelerini yine zeytin yağıyla sote edin ve üzerlerini örtecek kadar su ilave edip patatesler pişene kadar da pişirin. Balıkları, ahtapotları, midyeleri sebzelerle karıştırın. Üzerine kavrulmuş çamfıstıklarını serpin ve sıcak ve sosuyla karışık olarak servis edin.
*Kozak kitabından alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder