- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı firik (Henüz yeşilken hasat edilmiş buğday taneleri)
- 100 gr kıyma
- 1 kg parça et
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- badem, çamfıstığı, tuz, karabiber
Parça etleri, tuz ve karabiber ile suda haşlayın. Pirinç pilavını haşlanan etin suyu ile pişirin. Bir başka tencerede, firik pilavını da yine az et suyu kullanarak kısık ateşte pişirin, pişerken içine bir kaşık zeytin yağı ekleyin. Kıyma ile beraber, çam fıstıklarını ve bademleri kavurun. Daha sonra oldukça büyük bir kayık tabağa önce firik pilavını, üzerine pirinç pilavını ve onun üstüne de parça etleri ve en üstünede kavrulmuş kıymayı döşeyerek servis yapın. Bu pilavın yanına ayran çok yakışır, unutmayın.
* Kozak kitabından alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder