7 Ekim 2013 Pazartesi

Balık Köftesi

Malzemeler:
  • 1 kg palamut filetosu
  • 2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı un
  • 1 bardak su
  • 3 yumurta
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 defne yaprağı
  • karabiber, kimyon, tane karabiber, tuz, sıvı yağ
Tarifi:

Palamutların kılçıklarını ayıklayın. Bir tencereye 1 su bardağı suyu, defne yapraklarını, tane karabiberi ve tuzu koyarak balıkları haşlayın. Balıklar haşlandıktan sonra, derisini ve kalan kılçıklarını ayırarak etini elinizle didikleyin ve köfte harcını karıştıracağınız kaba alın. Yağ dışındaki tüm malzemeyi de ilave edip iyice karıştırın. İsteğinize göre şekillendirdiğiniz köfteleri, ızgarada ya da unlayarak yağda kızartın.


* Kozak kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder