8 Ekim 2013 Salı

Fesleğenli Patlıcan


Malzemeler:
  • 3-4 adet patlıcan
  • Taze Fesleğen(ve ya reyhan)
  • Bergama teneke tulumu
  • Renkli dolmalık biberler
  • Zeytin yağı, çamfıstığı, sirke, tuz.
Tarifi:

Patlıcanları uzun uzun kesin, üzerlerine hafifçe zeytinyağı sürerek ızgarada pişirin ve yumuşaması için soğuk bir yerde bekletin. Daha sonra dilimlediğiniz tulum peynirlerini içine yerleştirin ve patlıcanları sarın, tekrar ızgaraya yerleştirin. Renkli biberleri közledikten sonra mutfak robotunda çekin; zeytinyağını, ezdiğiniz çamfıstıklarını ve azıcık sirke ekleyip sosunuzu hazırlayı. Izgaradan aldığınız içi peynirli patlıcanların üzerine bu sosu gezdirerek servs yapın.


* Kozak kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder