8 Ekim 2013 Salı

Hamsi Pilavı

Malzemeler:
  • 2 kg kılçığı ayıklanmış hamsi
  • 1/2 demet taze soğan
  • 200 gr tereyağı
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı çamfıstığı
  • 2,5 yemek kaşığı kuşüzümü, tuz karabiber
Tarifi:

Çamfıstığını  tereyağında pembeleştirin ve kuşüzümlerini ilave edin. Daha sonra ince ince doğranmış soğanları ekleyip yağda biraz öldürün ve pirinci de ilave edip 5 dakika kavurun. Diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın ve 4 bardak suyu ekleyin. Pilav suyunu çekince demlenmeye bırakın. Pilav demlendikten sonra hafif soğutun. Çukur bir fırın kabı yağlayın, altına bir kat hamsi dizin. Ilık pilavı, fırın kabına dizilen hamsilerin üzerine yayın. Pilavın üzerine bir kat daha hamsi dizdikten sonra, en üste biraz zeytinyağı gezdirin ve fırında pişirin. Hamsiler kızardıktan sonra hamsili pilav servise hazırdır.



* Kozak kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder