- 6-7 tane ekmek ayvası
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- Tereyağı
- Maydanoz, taze nane, tuz, karabiber, kuru nane
Ayvaların kabuklarını soyun, kabak açar gibi üstten kesin, içlerini oyun ve kararmaması için suya bırakın. Diğer tarafta kıymayı, pirinci, küçük küçük doğranmış soğanları, çamfıstıklarını, baharatları ve ince ince doğranmış yeşillikleri biraz su ilavesiyle güzelce karıştırarak dolmanın içini hazırlayın. Bu harcı ayvaların içerisine doldurun. Kapak parçası ile ayvaların ağzını kapatın. Bir tencereye aralarında boşluk kalmayacak şekilde doldurduğunuz ayvaları yerleştirin. Bir tavada tereyağını eritin, sulandırılmış salça, 2 su bardağı kadar su ve tuz ilavesiyle pişirin, kaynamaya başlayınca ayvaların üzerinde gezdirin. Suyunu tamamen çekinceye kadar dolmaları pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
* Kozak kitabından alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder