(İç)
- 1 adet tavuk (ve ya 3 adet keklik)
- 4 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı çamfıstığı
- 1/2 su bardağı badem
- Tereyağı, tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber, tarçın.
- 3 yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 su bardağı badem
- Alabildiği kadar un
Tavuğu haşlayın, derisini temizleyin ve iri parçalara böldükten sonra kızartın. Pirinci tereyağında kavurarak pilavınızı tavuk suyu ile pişirin. Hazırladığınız pilava çamfıstıklarını, bademleri ve baharatları karıştırın. Diğer yandan hamur malzemelerini yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurdan ince bir yufka açın Üst kısmı geniş alt kısmı dar olan özel perde pilavı tenceresini iyice yağlayın ve bademleri yapıştırın. Yufkayı tencereye kenarları sarkacak şekilde yerleştirin. Yufkanın içinde bir kat tavuk, bir kat pilav gelecek şekilde malzemeyi bastırarak doldurun. Yufkanın sarkan kenarlarını üstine çevirin ve küçük bir yufka ile de tencerenizi kapatın. Üzerine yağ sürerek fırında ve yüksek ısıda kızarıncaya kadar pişirin. Düz bir tepsiye ters çevirip çıkarın ve bıçakla keserek servis yapın. (Bu yemek ilk kez, Siirt ili tarafından ülkemizde ' coğrafi işaret' alan yemek olmuştur).
* Kozak kitabından alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder