7 Ekim 2013 Pazartesi

Cenova Usulü Pesto Sos

Malzemeler:


  • (1 paket makarna için)
  • 1 adet taze fesleğen
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 5-6 kaşık zeytinyağı
  • 1 bardak rendelenmiş peynir (parmesan pecorino romano ya da izmir tulumu)
Tarifi:

Derin bir kaba önce fesleğenleri ve sarımsakları ince ince kıyın, daha sonra çam fıstıklarını ekleyin ve bunları olabildiğince homojen olana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Daha sonra biraz zeytinyağı ekleyin, karıştırmaya devam ederken bir yandanda  biraz peynir ilave edin. Biraz daha yağ ve biraz daha peynir ilavesiyle karıştıra karıştıra, koyu kıvamlı bir sos elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Arzu ederseniz, hazırladığınız sosu haşlayıp süzdüğünüz makarnanın üzerine koymadan önce, makarnanın haşlama suyundan biraz sosunuzun içine karıştırabilirsiniz.


*Kozak kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder