14 Ekim 2013 Pazartesi

Midyeli Lahana Sarması

Malzemeler:
  • 1 adet orta boy lahana
  • 300 gr midye içi
  • 4 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı çamfıstığı
  • Maydanoz, Tuz, Karabiber, Kuru nane
Tarifi:

Lahananın koçan kısmını keserek çıkartın ve yapraklarını tek tek ayırın. Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Kaynayan suda lahana yapraklarını 1-2 dakika bekleterek yumuşatın. Daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. Bu arada misyeleri haşlayın. Pirinci ince ince doğranmış soğanları, 1 çay bardağı zeytinyağını, 1 yemek kaşığı salçayı, kıyılmış maydanozları, çamfıstıklarını ve baharatları karıştırın. Hazırladığınız bu harca haşlanmış ve süzülmüş midyeleri de ekleyin. Sarma işlemine gelince, lahananın yapraklarındaki sert damar kısımlarını bıçakla kesin. Çıkan damarları (sarmalar tencerenin dibine yapışmasın diye) tencerenin tabanına yayın. Yapraklarını içine hazırladığınız harçtan koyarak ve damar yönünde döndürerek lahanaları rulo şeklinde sarın. Dolmaların kenarları açık kalsa da iç malzeme taşmayacaktır. Tüm sarmaları tencereye dizin. Üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı ile bir kase suda ezdiğimiz yarım kaşık salçayı ezdirin ve sıca su ilave edin. En son olarak sarmalarınüzerine kaynarken dağılmamalrı için bir tabak kapatın. Su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 


60 saniyede kırışıklıklara son!




* Kozak kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder