10 Ekim 2013 Perşembe

İçli Köfte

Malzemeler:

(Köfte)
  • 1 kg bulgur
  • 1 kg yagsız kıyma
  • 2 adet soğan
(İç)
  • 1 kg az yağlı kıyma
  • 200 gr çamfıstığı
  • 250 gr ceviz içi
  • zeytinyağı
  • Tuz, Karabiber
Tarifi:
Az yağlı kıymayı soğanla pembeleştirin, kavrulmuş çaffıstıklarını ve cevizi ilave edip biraz daha kavurun. Daha sonra da tuzunu, karabiberini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Köftenin hamurunu hazırlamak için, bulguru ıslatın, soğanları 3-4 parça doğrayarak ıslatılmış bulgurla kaynatın ve et makinesnde 2-3 kere çekin. Daha sonra ince çekilmiş kara etle karıştırarak iyice yoğurun ve et ile bulgurun birbiriyle kaynaşıp sakızlaşmasını sağlayın. Köftenin hamurundan ufak toplar alıp avucunuzda yuvarlayın ve parmakla içine harcını koyacak şekilde oyun. Hazırlanan oyulmuş köftelerin içini kavrulmuş kıyma ile doldurun ve yuvarlayarak güzelce ağzını kapatın. Hazırlanan köfteleri zeytinyağında kızartın, sıcak sıcak servis yapın. (Köftelerin hepsinin aynı boyda ve kalınlıkta özen gösterilmelidir.

Sevdiğin tüm yiyecekleri yiyerek düz 
bir karına sahip olmak istermisin?

* Kozak kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder