11 Kasım 2013 Pazartesi

Roka Yatağında Kabak ve Patates

Malzemeler:
  • 3 adet yeşil kabak
  • 3 orta boy taze patates
  • 1 limonun suyu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı çamfıstığı
  • 1 demet roka
  • 1 dal fesleğen
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Tarifi:

Patatesleri soyarak, kabakları ise soymadan doğrayın. Çok az tuz eklediğiniz kaynar suya önce patatesleri, beş dakika sonra da kabakları koyun. Birlikte sadece 2-3 dakika haşlayın. Patatesler yumuşasın, kabaklar diri kalsın. Geniş tabanlı bir kasede zeytin yağı, limonun suyu, sarımsak ve tuzdan oluşan sosunuzu iyice çırpın. Kabak ve patatesleri süzüp dirileşmeleri için soğuk sudan geçirin ve sosun içine katın. Arada karıştırarak soğumaya bırakın. Servis için en körpelerini seçerek yıkadığınız rokaları tabağa dizin ve salatayı yerleştirin. Yanmaz tavada yağsız olarak kavurduğunuz çamfıstıklarını da salatanızın üzerine gezdirin. Ortasına birkaç fesleğen yaprağı koyarak servis yapın.


2 Ayda 14 Kilo vereceksiniz. Nasıl mı? (Tıkla İncele)

Giyebileceğiniz en konforlu ve en yumuşak sütyen (Tıkla İncele)

Kışın ne giysem (Tıkla İncele)

* Kozak kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder