6 Kasım 2013 Çarşamba

Kalamar Tava ve Tarator Sosu

Kalamar Tava
Malzemeler:
  • 1 kg kalamar
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • Un, Tuz
  • 2 çorba kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu
Tarifi:

Kalamarları balıkçınıza ayıklatın. İyice yıkadıktan sonra terbiye ile ovun. Sonra en az 30 dakika dinlendirin. Bacakları gövdelerden ayırın. Bacakları kısa parçalar halinde, gövdeyi ise halkalar halinde doğrayın. Doğranmış kalamarları yeterince tuz katılıp karıştırılmış beyaz una bulayın. Fritöze sıvı yağ koyup kızdırın. Kalamarları gruplar halinde fritöze atıp kapağını kapatın. İki dakika sonra çıkarıp kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın. Bu işleme kalamrlarbitene kadar devam edin. Sıcak servis yapın.

Sos
Malzemeler:
  • 3 dilim bayat ekmek
  • 10 adet ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı su
  • yarım çay bardağı limon suyu
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
Tarifi:

Bayat ekmek dilimlerinin içlerni avucunuzun içi ile iyice ovaleyın. Su ilave ederek koyu bulamaç haline getirin. Ceviz içlerinin kabuklarını ayıkaldıktan sonra iyice dövün. Bulamaç haline gelmiş ekmek içlerine dövülmüş cevizleri, zeytin yağını, sirkeyi, dövülmüş sarımsağı, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın. Bir kenara koyup 10 dakika dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın. 

2 Ayda 14 Kilo vereceksiniz. Nasıl mı? (Tıkla İncele)

Giyebileceğiniz en konforlu ve en yumuşak sütyen (Tıkla İncele)

Kışın ne giysem (Tıkla İncele)

* Kozak kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder