- 1 su bardağı irmik
- 2 su baradğı toz şeker
- 4 su baradağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 avuç çam fıstığı
- 1/2 limon
- 1 tatlı kaşığı çiçek suyu
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
- Tarçın
İrmiği çam fıstıklarıyla beraber pembeleşinceye kadar tereyağında ve kısık ateşte kavurun. Başka bir tencerede de suyu ve şekeri kaynatın. Kaynayan karışıma bir iki damla limon suyu, gül suyu ve çiçek suyu ilave edin. Hazırladığınız şerbeti, pembeleşen irmiğin üzerine dökün, 5 dakika kadar karıştırıp tencerenin kapağını ve ateşin altını kapatın. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra üzerine tarçın serperek servis yapın.
2 Ayda 14 Kilo vereceksiniz. Nasıl mı? (Tıkla İncele)
Giyebileceğiniz en konforlu ve en yumuşak sütyen (Tıkla İncele)
Kışın ne giysem (Tıkla İncele)
* Kozak kitabından alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder