5 Kasım 2013 Salı

Çipuralı Cibez

Malzemeler:
  • 4 adet çipura
  • 1/2 kg cibez
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı çamfıstığı
  • 3 diş sarımsak
Tarifi:

Ayıklayıp yıkadığınız cibezleri kaynar suya atarak haşlayın ve süzün. Çamfıstıklarını zeytinyağında hafifçe renk alana kadar kavurun. Sarımsağı da ezip ekleyin ve renk alınca cibezleri de ilave edip 4-5 dakika kadar soteleyin. Çipuraları temizleyip kurulayın, filotalarını çıkarın, üzerlerine de tuz ve erimiş tereyağı sürün. Elektrikli ızgarada ya da odun ateşinde (fazla harlı olmamak şartıyla) her iki tarafını 8-10 dakika kadar pişirin. Tabağa önce cibezleri yayıp üzerine de balıkları koyun ve sıcak olarak servis yapın. 


2 Ayda 14 Kilo vereceksiniz. Nasıl mı? (Tıkla İncele)

Giyebileceğiniz en konforlu ve en yumuşak sütyen (Tıkla İncele)

Kışın ne giysem (Tıkla İncele)
* Kozak kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder