- 4 adet çipura
- 1/2 kg cibez
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı çamfıstığı
- 3 diş sarımsak
Ayıklayıp yıkadığınız cibezleri kaynar suya atarak haşlayın ve süzün. Çamfıstıklarını zeytinyağında hafifçe renk alana kadar kavurun. Sarımsağı da ezip ekleyin ve renk alınca cibezleri de ilave edip 4-5 dakika kadar soteleyin. Çipuraları temizleyip kurulayın, filotalarını çıkarın, üzerlerine de tuz ve erimiş tereyağı sürün. Elektrikli ızgarada ya da odun ateşinde (fazla harlı olmamak şartıyla) her iki tarafını 8-10 dakika kadar pişirin. Tabağa önce cibezleri yayıp üzerine de balıkları koyun ve sıcak olarak servis yapın.
2 Ayda 14 Kilo vereceksiniz. Nasıl mı? (Tıkla İncele)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder